Reconditionarea parchetului laminat

parchet laminatParchetul laminat: Sfaturi in caz de deteriorare

Parchetul laminat se regaseste astazi in marea majoritate a locuintelor. Acest lucru nu este deloc de mirare, deoarece acesta este foarte practic, iar in plus are un aspect foarte placut. Materialul este - cu toate acestea - si foarte sensibil. Din aceasta cauza pot aparea neplacutele si uneori neasteptatele deteriorari. Cu ajutorul catorva sfaturi si trucuri din partea noastra, acestea pot fi indepartate foarte usor.

Chiar daca producatorii au dezvoltat in ultimii ani diverse tehnici pentru a mari rezistenta parchetului laminat, acesta nu a devenit in totalitate robust, avand inca anumite “puncte slabe”. Spre exemplu, suprafata materialului poate fi usor zgariata cu micile pietricele pe care le aducem in casa pe talpa pantofului sau cu picioarele cu margini ascutite ale mobilierului. Pentru a “repara” si a ascunde astfel de zgarieturi nu trebuie sa apelam de fiecare data la un specialist, ci cu putina dexteritate si cateva informatii potrivite putem rezolva noi astfel de probleme.

Cum indepartam daunele minore?

Gaurile si formele ramase pe parchet pot fi acoperite fara probleme cu ceara. Aceasta astupa gaurile formate si da un aspect nou suprafetelor. Pe langa aceste calitati, ceara poate fi gasita in mai multe nuante, astfel incat sa se potriveasca tonurilor parchetului din locuinta. Aceasta se incalzeste putin, iar apoi se aplica pe/in suprafetele deteriorate. In cazul in care turnam prea mult, surplusul se poate indeparta (dupa ce se intareste) cu ajutorul unei lame de ras.

Cum indepartam gaurile mari din parchetul laminat?

In cazul in care problemele aparute pe suprafata parchetului nu pot fi indreptate cu ceara intr-un mod satisfacator, atunci unica solutie este sa inocuim placile deteriorate cu unele noi. Din nefericire, achizitionarea unor noi placi nu este tocmai simpla, deoarece ete posibil sa nu mai gasim aceeasi nuanta si sa trebuiasca sa o comandam direct de la producator.

Foto: ahorn-laminat.de

A.V.
InCasa.ro