Sanatate

  • Cura de struguri

    Cura de struguri

    Este recomandata cura de struguri de 1-2kg/zi. Strugurii reprezinta un excelent diuretic, laxativ, elimina acidul uric. Cura de struguri este indicata contra dermatozelor si in cazul unor tipuri de tuberculoza pulmonara. Cei mai indicate struguri pentru a face cura sunt: pineau, pineau negru, de Burgogne, pineau alb, Riesling, petit gris. Chiar si in tratarea obezitatii, contra parerii ca strugurii aduc un aport caloric ridicat, se recomanda ca o zi din cinci sa se consume exclusive struguri (1-1,5 kg).

  • Substantele vitaminogene

    Substantele vitaminogene

    Substantele vitaminogene nu au toate însusirile caracteristice vitaminelor si nu-i determinata influenta lor în organismul omului, dar este bine cunoscut ca ele au rol în metabolism si se gasesc ...

  • Vitamina H

    Vitamina H

    Biotina (vitamina H) normalizeaza metabolismul lipidic si glucidic. În insuficienta de biotina apare uscaciunea pielii, scade pofta de mâncare si masa corporala, se observa slabiciune ...

  • Vitamina PP

    Vitamina PP

    Vitamina PP (niacina, acidul nicotinic) participa în metabolismul glucidic, proteic, la respiratia celulara, contribuie la normalizarea functiei sistemului nervos, a unor glande cu secretia interna, stimuleaza eritropoieza, micsoreaza nivelul ...

  • Vitamina B1

    Vitamina B1

    Vitamina B1 (tiamina) ajuta la arderea glucidelor si proteinelor, la normalizarea functiei sistemului nervos, participa la procesul de crestere.

  • Dieta vegetala

    Dieta vegetala

    O dieta pe baza unei alimentatii vegetale poate fi una de succes in lupta cu kilogramele, acest lucru putandu-se realiza printr-o serie de avantaje pe care acest tip de alimentatie le aduce:

  • Ce stim si mai ales ce nu stim despre vitamine

    Ce stim si mai ales ce nu stim despre vitamine

    Desi vitaminele si mineralele obtinute pe cale sintetica au dat rezultate bune, nu inseamna ca folosirea lor in cantitati mari nu poate fi daunatoare pentru sanatate. Suplimentele de vitamine sint in cea mai mare parte inutile si de foarte multe ori toxice pentru organism, iata rezultatele unor anchete, care ne demonstreaza acest fapt. Explicatia este una singura: luate in cantitate foarte mare, suplimentele de vitamine pot deveni toxice. Chiar daca analizele chimice arata aceeasi compozitie si structura, cele naturale sint mai eficiente, deoarece, prin natura lor, sint mult mai complexe.

  • Reducerea efectelor fumatului si ale bauturii

    Reducerea efectelor fumatului si ale bauturii

    A bea si a fuma: nu se numara printre lucrurile care te ajuta sa te mentii in forma. Dar nici nu ai chef sa renunti la pachetul de tigari sau sa inlocuiesti vinul cu apa. Solutia este sa alegi alimentele potrivite pentru a combate efectele negative ale alcoolului si nicotinei

  • Suplimentele de vitamine in timpul sarcinii

    Suplimentele de vitamine in timpul sarcinii

    In mod normal, fiecare viitoare mamica doreste sa se asigure ca pruncul ei primeste toate vitaminele de care are nevoie. Si, bineinteles, aproape fiecare viitoare mamica se intreaba daca si ce suplimente de vitamine ii sunt necesare de-a lUngul celor 40 de saptamani. Cu toate nu exista o descriere completa despre ceea ce ar trebui sa contina multivitaminele pentru a intra in categoria de supliment prenatal de vitamine, doctorul dvs. va va sfatui probabil sa luati asa ceva in perioada in care incercati sa ramaneti gravida sau imediat ce ati ramas insarcinata.

  • Vitamina A

    Vitamina A

    Precursorul vitaminei A este beta-carotenul care, fiind in stare naturala, nu este toxic. Beta-carotenul este un antioxidant impotriva radicalilor liberi care sunt produsi de corp.

  • Sfaturi pentru hipertensivi

    Sfaturi pentru hipertensivi

    Pentru hipertensivi, se recomanda sa inlocuiasca in dieta grasimile animale cu grasimi vegetale, adica uleiuri vegetale, cel mai indicat fiind uleiul presat la rece. Aceste uleiuri, de masline, floarea soarelui sau soia, protejeaza vasele de sange fata de actiunea colesterolului. De asemenea, se recomanda suplimentarea potasiului din surse naturale: cereale (faina integrala de grau, taratele de grau, fulgii de ovaz), fructe (caisele, stafidele, prunele, alunele, migdalele, bananele, curmalele), legume (patrunjelul, spanacul, soia, cartofii, ciupercile champignon) si drojdia de bere.

  • Vitamina K

    Vitamina K

    Functia de baza a acestei vitamine este de a coagula sangele.

  • Vitamina E

    Vitamina E

    Vitamina E protejaza grsimile si vitamina A aflate in organism. Ca antioxidant, stabilizeza membranele celulelor.

  • Vitamina D

    Vitamina D

    Vitamina D este esentiala in formarea si mentinerea in buna stare a oaselor si dintilor. Ajuta si la buna functionare a sistemului nervos si a celui muscular.