Amenajarea zonei de dining

Zona de dining este de obicei locul in care ne primim invitatii, si ne dorim astfel ca spatiul sa fie cat mai primitor si confortabil. Sunt locuinte in care zona diningului este atent planuita, de la spatiul generos pana la cele mai mici detalii.

Insa, in cazul apartamentelor este mai dificil de amenajat o astfel de zona deoarece spatiul a fost gandit diferit inca de la inceput. Dar, chiar si intr-un apartament, daca pozitionam cu atentie mobilierul, putem obtine un mic spatiu in acest scop.

Diningul poate fi o continuare a bucatariei sau poate “imparti” acelasi spatiu cu camera de zi. Amenajarea acestui spatiu nu presupune investitii costisitoare, puteti realiza o incapere primitoare si cu lucruri simple, chiar si cu unele reconditionate sau procurate de la targurile de antichitati.

Pozitionarea mesei este foarte importanta in cazul incaperilor de mici dimensiuni. Pentru a nu reduce si mai mult spatiul este bine de evitat pozitionarea acesteaia in mijloc. Recomandat este sa o amplasam langa perete sau intr-un colt al camerei. Dar si pozitionarea mesei langa perete poate crea unele neplaceri, una dintre acestea fiind murdarirea sau zgarierea peretelui datorita scaunelor. Aceasta neplacere poate fi insa rezolvata prin aplicarea la nivelul preretelui a unui brau din lambriuri.

Nu ezitati sa folositi lambriuri, acestea ii dau  zonei de dining un aspect sofisticat si creaza totodata o atmosfera naturala, o atmosfera diferita decat cea data de banalul perete acoperit de vinarom, de o culoare, indiferent ca este vorba de o culoare mai nobila sau de una comuna. Lambriul ofera si o protectie foarte buna si este foarte usor de refacut, el se monteaza usor si se demonteaza la fel de usor. De asemnea, cu ajutorul lambriului pot fi mascate tevile si caloriferul din incapere.

Culorile sunt cele care “dau viata” incaperii. Pentru zona diningului sunt recomandate culori calde, linistitoare. Puteti opta pentru o combinatie de gri, alb si bleu, si sa adaugati cateva accente aurii. O oglinda cu rama aurie, un corp de iluminat de alama, un fotoliu, o veioza speciala sau o masca de calorifer cu un ornament de fier forjat vor sparge monotonia din incapere.

Sursa foto

A.I.

InCasa.ro