Balustradele scarilor - lemn, fier sau aluminiu?

scari din lemnCasele arata mult mai bine gratie diverselor accesorii folosite in interior. Balustradele scarilor reprezinta un astfel de accesoriu, care sporeste frumusetea locuintei dvs. Sunt disponibile pe piata in diverse modele, forme si marimi, astfel ca le puteti armoniza cu orice fel de stil decorativ. Balustradele sunt folosite atat  pentru a decora scarile interioare cat si cele exterioare.

In interior
In designul interior, balustradele sunt folosite in scop preponderant decorativ, putand fi fabricate din orice fel de material: aluminiu, fier sau lemn. Alegerea depinde de gustul fiecarui proprietar. Balustradele din lemn din perfecte din punct de vedere decorativ, insa aluminiul si fierul sunt perfecte si din alt punct de vedere: cel al sigurantei. Pe scurt, insa, balustradele de interior sunt utilizate mai ales pentru a atrage vizitatorii, prin intermediul lor creandu-se un interior mai cald, mai modern sau mai primitor. Modelele si formele de balustrada pot fi, de asemenea, selectate in functie de tema sau aspectul general al casei.

In exterior
In aer liber, in afara usilor, balustradele trebuie sa fie perfecte mai ales din punct de vedere al sigurantei, fara, insa, a-si pierde calitatea decorativa. Acestea sunt expuse in permanenta variatelor conditii de mediu, astfel ca alegerea materialului conteaza foarte mult. Sunt de preferat balustradele care pot face fata diverselor conditii climaterice, confectionate din fier sau din aluminiu, fiind solide si durabile in acelasi timp.

Balustradele, atat cele de interior, cat si cele exterioare imbina in mod fericit utilul cu placutul, conferind spatiilor unicitate si stil. Exista, de asemenea, si posibilitatea de a le personaliza, putand fi confectionate la comanda, sub forma unor modele unicat, in ton cu stilul casei. Pot avea numeroase forme, de la cele drepte la cele curbe si pana la scarile elicoidale si pot fi fabricate cu insertii de lemn, sticla sau alte materiale. Modelele pot fi clasice sau moderne si pot respecta linia balcoanelor, daca acestea sunt din acelasi material.

Este foarte important sa retinti ca, inainte de a decora spatiul cu balustrde, un rol esential il joaca procesul de masurare. Dimensiunea acestor accesorii conteaza foarte mult in economia spatiului dvs. Ele vin, de regula, cu o greutate mare in plus, iar in cazul in care nu sunt echipate si instalate corespunzator, pot deveni periculoase pentru locuitori. Inainte de a fi instalate balustradele, este necesar ca un specialist, de preferat, sa ia masuratorile efective ale zonei in care urmeaza sa fie amplasata balustrada aleasa.

Sursa foto

Corina Dovinca
InCasa.ro