Culorile toscane

culori toscaneRegiunea Toscana, aflata in centrul Italiei, este renumita pentru frumoasele sale tinuturi, pentru celebrele vinuri Chianti, Morellino di Scansano sau Brunello di Montalcino, pentru mancarurile specifice, pentru vegetatia deosebita. Este, probabil, regiunea in care Renasterea italiana a produs cele mai spectaculoase rezultate, patrimoniul artistic al Toscanei incluzand arhitectura, pictura, sculptura. Aceste caracteristici au conturat si au impus, de-a lungul timpului, un stil: stilul toscan, care se regaseste si in designul interior, mai cu seama prin intermediul culorilor specifice.

 

Culori toscane de interior:

 

Verdele masliniu

Unii afirma ca verdele nu se va demoda niciodata. Privind retrospectiv putem observa ca in unii ani culorile dominante au fost altele, insa o privire de ansablu asupra evolutiei coloristicii in designul interior demonstreza ca verdele toscan a fost si va ramane o atractie permanenta. Daca priviti cu atentie o potgorie de vin din Toscana veti constata prezenta unei varietati impresionante de nuante de verde: de la verdele stralucitor al boabelor de struguri cruzi, la nuantele de masliniu ale butucilor de vita. Incercati sa va jucati cu aceste tonuri si nuante in locuitele dvs si veti crea o atmosfera linistitoare.

 

Albastrul matasos

Albastrul este o culoare universala. Se spune ca produce un efect calmant si este deseori recomandat ca fiind culoarea potrivita pentru dormitoare. Albastrul toscan are insa un aer deosebit, reprezentand o combinatie de tonuri delicate si stralucitoare, ca cerul diminetii de dinainte de rasaritul soarelui.

 

Umbre de auriu

Interioarele de inspiratie torcana nu cuprind numai culori de baza. Diferitele nuante de auriu pot fi combinate in diverse moduri si pot crea efecte vizuale deosebite. Folositi auriul pentru accente: vase, faianta, accesorii pentru ferestre sau chiar tamplarie.

 

Culoarea teracotei

Aramiul, culoarea teracotei se incadreaza foarte bine in spatii precum: bucataria sau baia. Aceasta culoare poate fi usor combinata cu o multitudine de alte culori, pentru obtinerea unei atmosfere de inspiratie mediteraneeana. Puteti folosi aramiul pentru pereti, pardoseli sau accesorii.

 

Marourile de pamant

Daca doriti sa obtineti un interior care sa inspire bogatie folositi o nuanta de brun inchis, pentru un aspect contemporan recomandate fiind nuantele mai calde ale acestei culori. Inspirate din solurile toscane, nuantele de maro pornesc de la cele deschise, de culorea nisipului si ajung pana la cele mai inchise, argiloase sau pamantii.

 

Culoarea vinului vartos

Rosul burgund, caramiziul, rosul rubiniu etc. - folosite pentru inviorarea decorului - toate sunt inspirate din culorile vinurilor toscane. Folositi aceste nuante pentru accesoriile ferestrelor, lenjeriile de pat, paturi, pernite sau covoare.

 

www.incasa.ro