Dispozitive anti-oparire

 

Nu este deloc complicat sa te arzi in baie. Nu este nevoie decat de cateva secunde si de 130 C. Arsurile provocate de apa se pot intampla oricui. Pericolul este foarte real. In fiecare an mii de copii si oameni mai batrani se ard in bucatarie sau la baie.

Ati putea sa alunecati si sa cadeti la dus iar in cazul in care va rupeti vreun os si nu va puteti misca, ati putea ramane prinsi sub apa fiarta care curge. De exemplu un copil ar putea intra in apa, fara sa-si dea seama ca aceasta este mai fierbinte decat credea el. Sau pur si simplu ar putea sa-si treaca mana prin apa care curge de la robinet. In toate aceste cazuri rezultatul este foarte dureros si ar putea lasa semne.

Exista doua modalitati prin care va puteti proteja familia. In primul rand verificati temperatura dispozitivului de incalzire a apei. Daca este setata la 140C, asa cum sunt majoritatea, este prea fierbinte. Asa ca cel mai bine este sa-i potriviti temperatura la 120C.

A doua modalitate este sa va achizitionati un dispozitiv anti-oparire. Puteti pune aceste dispozitive pe chiuveta, cada sau la dus. Acestea au grija ca apa dumneavoastra sa nu devina prea fierbinte. Setati dispozitivul anti-oparire in asa fel incat sa intre in actiune daca apa devine mai fierbinte de 115C.

Unele dispozitive anti-oparire sunt foarte simple. Unul dintre aceste dispozitive va blocheaza robinetul astfel incat copiii sa nu poata muta manerul prea mult spre fierbinte. Alte dispozitive pot fi setate sa opreasca apa atunci cand devine prea fierbinte. Aceste dispozitive se instaleaza foarte usor.

Cateva modele sunt mai complexe. Unul dintre acestea poate tine evidenta la cat de fierbinte a fost ultimul dumneavoastra dus si astfel va ofera acceasi temperatuta a apei pentru urmatorul dumneavoastra dus. Alt sistem incepe sa functioneze atunci cand are loc o scadere a fortei apei reci care vine de la robinet. Cand se intampla acest lucru, dispozitivul face ca si forta apei calde sa scada. In acest fel apa nu va deveni prea fierbinte.

Nu cumparati un dispozitiv complicat doar de dragul sau. Fiti sigur ca toti cei din casa se vor simti in largul lor utilizand acel dispozitiv. Un dispozitiv simplu poate functiona la fel de bine. Si va va costa mai putin.

    www.incasa.ro

25 aprilie 2007

Nicoleta Oprea